4 voorbeelden van prachtige houten vloeren

Houten vloeren voorbeeld

Houten vloeren heb je in alle soorten en maten. Van donker tot licht, van visgraat tot helemaal recht, met of zonder noesten. Tegenwoordig is er voor elk huis, budget en woonstijl wel een houten vloer die past.

Ga je voor het eerst een houten vloer kopen, laat je dan goed informeren. Hoe mooi ook, elke vloer heeft voor- en nadelen. Heb je kinderen of huisdieren? Sommige vloeren beschadigen sneller dan anderen. En houd er rekening mee dat je een houten vloer goed moet behandelen. Een houten vloer schuren geeft hem meteen een nieuwe uitstraling. Heb je zelf twee linkerhanden? Laat dan je vloer leggen door een vloerspecialist.

1.   Visgraatmotief

De visgraatvloer is weer helemaal terug van weggeweest. Een visgraat vloer als houten vloer straalt ambacht uit en geeft een chique sfeer. Niet alleen prachtig in karakteristieke oudere huizen, ook in moderne nieuwbouwhuizen geeft een extra dosis sfeer. De gedachte dat visgraat vloeren duur zijn en niet zelf gelegd kunnen worden zijn verleden tijd. Deze speelse vloer is in allerlei prijsklassen te vinden en past daarom perfect in ieder huis met ieder budget. Bijkomend voordeel: vloerverwarming en een visgraatmotief gaan gewoon samen.

2.   Massief hout

Massief hout blijft mooi en veel mensen kiezen hier dan ook voor. Het heeft een levendige en stoere uitstraling. Dit komt door de scheuren en noesten die je in de planken vindt. Houten vloeren staan vaak mooi in een landelijk huis met ambachtelijke uitstraling. Ze worden vaak gelegd in kroegen, winkels, kantoorpanden en horecagelegenheden. Niet alleen vanwege de warme uitstraling, maar vanwege het feit dat de vloeren op deze plekken intensief gebruikt worden en zij daar prima tegen kunnen. Het massieve hout is dikker dan de toplaag van bijvoorbeeld parket. Hierdoor kun je de vloeren vaker schuren. Kortom: een houten vloer is duurzaam. In tegenstelling tot visgraat vloeren gaat een massief houten vloer niet samen met vloerverwarming.

3.   PVC vloer

De vreemde eend in de bijt: de PVC-vloer. Lijkt op hout, maar is het niet. Het is een vloer die bijna alleen maar voordelen heeft: een PVC-vloer is super sterk. Loop je met hakken over de vloer? Hij slijt niet, maar hij dempt ook het geluid. Niet langer is jouw huis een klankkast, dankzij deze vloer. Zowel voor vloerverwarming als vloerverkoeling is PVC een uitstekende keuze, de vloer is waterbestendig, is duurzaam en milieuvriendelijk. Alleen maar voordelen? Bijna: hij kan niet goed tegen rubber en is iets minder voordelig dan laminaat.

4.   Steigerhout

Steigerhout zie je steeds vaker terugkomen in het meubilair, maar een steigerhouten vloer kan ook zeker in jouw woning. Het geeft jouw interieur een warme en krachtige uitstraling. Omdat steigerhout robuust is en tegelijkertijd goed afgewerkt gaat deze houtsoort lang mee. Het is gemaakt van een hoge kwaliteit vurenhout en daarom zeer geschikt als vloer. Het vergt weinig onderhoud, mede doordat deze vloer een doorleefde uitstraling heeft. Belangrijk is wel dat je je vloer goed verzorgt, zo verleng je de levensduur. Een steigerhouten vloer past perfect bij natuurlijke materialen zoals leren banken en dierenhuiden, en bij materialen van fijne structuren zoals linnen.

Vind jij meerdere vloeren mooi, maar weet je niet welke het beste bij jouw interieur wensen past? Er zijn veel tips voor het uitzoeken van een houten vloer, maar eentje waar je nu al mee kan beginnen is het maken van een moodboard. Zo zie je vanzelf wat wel en niet past bij en ben je een stapje dichterbij jouw perfecte vloer.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

3 Reacties

  1. Hello there, I discovered your blog via Google while looking for a similar matter, your web site got here up, it seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks. Giovanna Jessie Georges

  2. Loved your bits! I got coasters amongst other things and they are fab! So many amazing things on their site it is hard to choose! Lorain Tait Balkin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*