Is uw trap versleten? Dit zijn de mogelijkheden

Inspiratie opknappen versleten trap

Wanneer jouw trap verouderd is, dan hoeft er niet direct een nieuwe trap geplaatst te worden. Je kunt jouw versleten trap namelijk nieuw leven inblazen met een zogenaamde traprenovatie. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden op het gebied van het laten opknappen van je oude trap.

Versleten trap renoveren

Bij een versleten trap is een nieuwe trap niet nodig, want alleen het opnieuw laten bekleden van de traptreden geeft al een groot zichtbaar effect. En dat zonder dat daarbij enig hak- en/of breekwerk aan te pas is gekomen. Met zo’n traprenovatie krijgt deze een nieuwe uitstraling, past jouw trap weer bij uw interieur en kan deze er vervolgens weer jaren tegenaan. Als hout en vloer specialist hebben wij ervaring met uiteenlopende traprenovaties.

Opnieuw laten bekleden van de traptreden met hout of laminaat

Wanneer je jouw oude trap vakkundig renoveert, kan je kiezen uit hout of laminaat. Ga je voor die eerste, dan kies je voor een warme en ecologische uitstraling. Ga je voor een trapbekleding van laminaat, dan kies je voor een onderhoudsvriendelijke en slijtvaste trapbekleding. Echter, de verschillen tussen beiden zijn nihil, waardoor het eigenlijk niet uitmaakt of je kiest voor hout of laminaat. Is een houten trapbekleding meer jouw smaak? Of past een laminaten trapbekleding beter bij jouw interieur? Voor welke van deze twee je ook gaat, kies altijd voor een duurzaam product dat langer mee gaat.

Tapis trapbekleding

Wanneer je jouw versleten trap wil laten renoveren, kan je kiezen voor een traprenovatie met bijvoorbeeld tapis trapbekleding. Tapis is een kwalitatief hoogwaardige trapbekleding, waarbij de traptreden op ambachtelijke wijze worden voorzien van hardhouten stroken. Deze worden eerst gelijmd en genageld op de bestaande traptreden. Daarna worden de hardhouten stroken geschuurd, gestopt en afgewerkt in een vorm naar wens. Hierbij is alles mogelijk!

Andere mogelijkheden op het gebied van traprenovatie

Naast een houten of laminaten trapbekleding, kan jouw trap ook worden voorzien van overzet-treden in diverse afwerkingen en kleuren passend bij de huidige stijl van het interieur. Of je kunt ervoor kiezen LED-verlichting in je trap te laten plaatsen, voor sfeerverlichting ’s avonds of voor een klein beetje licht ’s nachts. Een andere mogelijkheid is om jouw gerenoveerde trap – ten behoeve van uw veiligheid – te laten voorzien van rubberen antislip strips om zo uitglijden te voorkomen. Meer vragen over traprenovaties of ben je benieuwd of jouw trap hiervoor geschikt is? Laat gerust een reactie achter of bekijk onze andere artikelen over hout inspiratie en vloer inspiratie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*