Hoe kies ik de juiste vloer uit?

Het kiezen van een nieuwe vloer is nog lastiger dan het kiezen van een nieuwe auto. Er bestaan zoveel verschillende vloeren dat het bijna onmogelijk is. Aan het begin had ik er echt veel moeite mee. De mogelijkheid om te kiezen is goed maar teveel is ook niet fijn. Op een gegeven moment zag ik door bomen het bos niet meer. Gelukkig heb ik nuttig advies gekregen van een interieur specialist. Na het gesprek met de interieur specialist had ik een helder beeld van wat ik wil. In dit artikel wil ik je graag tips meegeven over hoe jij de juiste vloer kan uitkiezen. 

Oriënteren 

Alles begint bij de basis, ook met het kiezen van je vloer. Kijk goed om je heen wat voor vloeren er allemaal zijn en vergelijk verschillende soorten vloeren. Op basis daarvan kies je eerst de soort vloer uit. Je kan ervoor kiezen om goedkoop laminaat te leggen of vloertegels. Het ligt er maar net aan wat jouw smaak is. Kijk goed rond in de woonwinkels voor inspiratie. Je kan thuis ook alvast op het internet rondkijken. 

Soort vloer 

Heb je georiënteerd naar verschillende vloeren? Dan is het nu tijd om de vloer te kiezen. Er bestaan veel verschillende vloeren: vloertegels, laminaat vloeren en tapijt. Tapijt wordt vaak gezien als onhygiënisch en onderhoud is vrij lastig. Wil je een makkelijk te onderhouden vloer? Dan zou ik voor vloertegels kiezen! Vloertegels zijn makkelijk te onderhouden en ze zijn er in veel formaten en kleuren. Wat wel een minpunt is dat vloertegels vrij koud zijn. Wil je een warme vloer? Zorg dan voor vloerverwarming. 

De keuze 

Heb je eenmaal een beslissing genomen? Dan zou ik niet meer twijfelen en een keuze maken. Aan het begin had ik heel lang getwijfeld en nagedacht. Uiteindelijk heb ik voor wit laminaat gekozen. Ik ben best tevreden met het resultaat omdat mijn interieur nu lekker rustig is. Lukt het uiteindelijk echt niet om een keuze te maken? Dan raad ik het je aan om advies te vragen aan een interieur specialist. Zij kunnen goed zien wat wel of niet past in jouw interieur. 

Hoe was jouw ervaring met het kiezen van een nieuwe vloer? Had je ook veel moeite of ging het je goed af? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw ervaringen. Stuur mij gerust een berichtje met jouw ervaringen!  

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

5 Reacties

  1. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept| Sandy Ollie Keane

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*