3 vloeren die je eenvoudig zelf kunt leggen

eenvoudig zelf vloer leggen

Een nieuwe vloer kan uw woning in een keer een totaal nieuwe uitstraling geven. Natuurlijk let je daarbij op de rest van de inrichting, jouw budget en het onderhoudsgemak van de vloer. Ben je daarnaast een handige doe-het-zelver? Dan speelt het eenvoudig kunnen leggen van de nieuwe vloer wellicht ook een rol in de afweging. Wij geven je 3 voorbeelden van vloeren die je eenvoudig zelf kunt leggen.

1. Zelf laminaat leggen

Van houtnerf tot glad, met of zonder V-groef: laminaat is er in verschillende soorten en maten. Daarmee is het ook meteen een van de populairste vloertypen in Nederland. Niet alleen is het beschikbaar in vele dessins, laminaat is ook nog eens makkelijk in onderhoud. Bovendien is er een laminaatvloer voor ieder budget. De meeste laminaatvloeren zijn tegenwoordig voorzien van een kliksysteem en een leg-instructie, waardoor het zelf leggen van laminaat relatief eenvoudig is. Laat je daarbij wel goed adviseren over de gebruiksklasse, de juiste ondervloer en de berekening van het aantal vierkante meters dat je nodig hebt.

2. Pvc vloer zelf leggen

De pvc vloer is aan een opmars bezig. Dat is niet zo gek, want een pvc vloer is duurzaam, comfortabel, makkelijk in onderhoud en beschikbaar in realistische patronen waardoor het een natuurgetrouwe uitstraling heeft. Zo heeft een luxe collectie vinylvloeren de natuurlijke charme van een houten vloer en de praktische voordelen van pvc. Met de juiste ondervloer kan je eenvoudig zelf een pvc vloer leggen. Wil je jouw vloer echter verlijmd hebben, dan is het verstandig om dit aan een expert over te laten.

3. Houten vloerdelen

Brede houten vloerdelen geven jouw woning een ruimtelijke uitstraling en een uniek karakter. Brede planken zijn er in tal van verschillende kleuren, afmetingen en bewerkingen. Veel van deze vloeren worden door de fabriek afgewerkt en kunnen na het leggen snel in gebruik worden genomen. Het eventueel zelf leggen is bij dit type vloeren eenvoudig. Houten vloeren kunnen zwevend of vast gelegd worden. Bij het vast leggen worden de vloerdelen gelijmd of gespijkerd op een speciale ondervloer. Een zwevende vloer ligt los op een isolerende tussenlaag. Kies je voor een meer traditionele parketvloer, zoals een visgraatvloer dan is het aan te raden om de vloer te laten leggen door een specialist.

Be je op zoek naar een mooie kwalitatief hoogwaardige vloer, die je eenvoudig zelf kunt leggen? Lees meer artikelen voor inspiratie over hout en vloeren. Ook gaan we specifiek in op de invulling van je woning met hout en vloeren. Meer weten? Laat gerust een reactie achter! 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*