Het renoveren van een parketvloer, wat komt hierbij kijken?

Het renoveren van een parketvloer

Helaas kan het voorkomen dat uw parketvloer schade oploopt. Dit kan al gebeuren door erop te lopen of iets te laten vallen. Mocht er schade bij uw vloer van toepassing zijn, dan kunt u ervoor kiezen om de vloer te laten herstellen. Het renoveren van een parketvloer is een hele klus, hierbij komen namelijk wat stappen kijken. Wij vertellen u er graag meer over in dit artikel.

Vloer schuren

De eerste stap bij het renoveren van een parketvloer, is het schuren. Dit wordt door middel van een brandschuurmachine gedaan bij merendeel van de vloer. Kleine hoeken en randen worden met een kantenschuurmachine geschuurd. De totale vloer wordt in drie schuurgangen uitgevoerd, namelijk van grof naar fijn. De tijd welke het schuren in beslag neemt, verschilt per parketvloer. Met een dikke vloer kunt u ervoor kiezen op het in termijnen te laten schuren. Goed om te weten: bij het schuren van de vloer gaat er circa één mm van de dikte af.

Lakken van de vloer

Na het schuren van de vloer is het verstandig, dan al niet noodzakelijk, om de parketvloer in de lak te zetten. De stap tussen het schuren en lakken, is het polijsten van de vloer. Hierbij worden de nerven van het hout afgesloten en egaal gemaakt. Er zijn verschillende soorten lak en olie verkrijgbaar zoals blank, donker, voor intensief gebruik en woonkamer. Het lakken van de vloer kan al middels één laag gebeuren. Echter, als de vloer intensief wordt gebruikt en niet vaak wordt behandeld, is het verstandig om de vloer twee keer te lakken. Dit zorgt namelijk voor een extra goede bescherming en mooi effect. Belangrijk: het schuren en lakken moet stofvrij gebeuren! Dit kan nagestreefd worden door een goed en intensief afzuigsysteem te gebruiken.

Onderhoud vloer

Als u de behandeling van uw vloer bijhoudt en wilt dat deze zolang mogelijk mooi blijft, denk dan goed na over het onderhoud. De Houtenvloer Specialist heeft ontwikkelde onderhoudsmiddelen om uw vloer in topconditie te houden. Hierbij kunt u denken aan vloerreinigers en hardwax. De hardwax is een drogende olie welke een matte glans achterlaat op de vloer. De vloer wordt hierdoor beter bestand tegen natte bestanddelen en vuil.

Heeft u een vloer die wel een opknapper kan gebruiken? Of wilt u na het lezen van dit artikel meer vloerinspiratie? Laat gerust een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*