Welke invloed heeft de kleur van een vloer op een ruimte?

invloed van de kleur van een vloer

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen? Houten vloeren zijn er in alle mogelijke soorten, maten, patronen en kleuren. Vrijwel alles is tegenwoordig mogelijk! Enerzijds ontzettend fijn, anderzijds hebben veel mensen vaak moeite met kiezen. Om u op weg te helpen, bekijken we in dit artikel welke invloed de kleur van een houten vloer heeft op een ruimte.

1. Warme of koele tonen?

Het is belangrijk om eerst de afweging tussen warme of koele tonen te maken. Waar warme kleuren in de meeste gevallen authentiek en knus aanvoelen, ogen koelere kleuren vaak wat strakker en moderner. Ga dus goed na welk effect u het liefst wilt bereiken. Let hierbij goed op uw interieur. Wanneer het grootste gedeelte van uw meubilair bijvoorbeeld donkere of koele kleuren bevat, kan het een prachtig contrast zijn om te gaan voor een mooie, warme kleur vloer. Dit zorgt voor veel meer sfeer. Maar wanneer uw interieur al gevuld is met warme, houten meubels, kan het juist een aanrader zijn om te gaan voor bijvoorbeeld een mooie grijstint of white wash.

2. Lichte kleuren

Lichte kleuren laten in de meeste gevallen een ruimte optisch groter lijken. Bent u fan van een minimalistisch interieur? Dan kan een lichte vloer prachtig worden gecombineerd met lichte muren. Dit geeft een strakke en moderne sfeer en sluit goed aan bij de Scandinavische trend van dit moment. Let wel op! Wanneer u kiest voor een lichte vloer, valt het natuurlijk eerder op wanneer deze is bevuild dan bij een donkere vloer. U bent wellicht wat meer tijd kwijt aan het schoonmaken dan wanneer u kiest voor een donkerdere vloer.

3. Donkere kleuren

In tegenstelling tot lichte vloeren laat een donkere vloer uw ruimte vaak optisch kleiner lijken. Toch hoeft dit, ook in kleinere woningen, helemaal geen probleem te zijn. Wanneer u kiest voor lichte of witte muren, behoudt u toch een ruimtelijk effect. Tevens zorgt dit voor een prachtig contrast met de donkere vloer!

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloer in uw woning? Of wilt u meer inspiratie over vloeren? Laat gerust een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*