Hoe wordt een nieuwe vloer gelegd? Wij leggen het u uit!

Het leggen- en bewerken van je vloer

Bij het leggen van een nieuwe vloer is het belangrijk dat deze juist wordt gelegd. Dit zodat u hiervan zo lang mogelijk profijt heeft. Het leggen van de vloer kunt u zonder zorgen uitbesteden aan één van onze specialisten. Uiteraard kunt u ook zelf de vloer leggen. Hierbij is wel van belang om te letten op een aantal zaken. Lees het hier!

Legmethoden

Vloeren kunnen op twee manieren gelegd worden. De manier is afhankelijk van de type die u kiest. De vloeren kunnen zwevend of vol verlijmt gelegd worden. Een zwevende vloer kunt u door ons laten leggen maar als u wat informatie hierover inwint, kunt u deze legmethode ook zelf uitvoeren. Het gaat dan om vloeren die via een kliksysteem gelegd worden. Een vol verlijmde vloer is lastiger te leggen en dit kunt u wellicht beter uitbesteden.

Zwevende vloer

Bij een zwevende vloer wordt de vloer los op een folie van de bestaande dekvloer gelegd. De luchtvochtigheid moet tussen een bepaald percentage liggen voordat u kan gaan leggen. Dit is belangrijk omdat bij een te lage luchtvochtigheid de vloer kan inkrimpen. Bij een te hoge luchtvochtigheid zal de vloer uitzetten. Als de luchtvochtigheid is gemeten en er akkoord is, kunt u starten met het leggen van de vloer. Het laminaat wordt stuk voor stuk in elkaar geklikt. Bij deze methode komt er ook lijm aan te pas. Deze lijm wordt gebruikt om de mes en groef aan elkaar te verbinden. Zo wordt uw vloer één geheel en reduceert de zwevende vloer minimaal loopgeluid.

Vol verlijmde vloer

Een andere methode is het vol verlijmen van een vloer. Dit is een andere vorm van vloerbewerking. Bij het verlijmen van uw vloer wordt de vloer op een tussenvloer gelijmd of genageld (gespijkerd). Hierdoor zit er minder ruimte langs de zijkant en werkt de vloer minder. Verder is een voordeel van een verlijmde vloer dat het goed geleid bij vloerverwarming. Het huis wordt dus heerlijk snel warm!

Ondervloer

De ondervloer moet goed droog zijn voor u de vloer kan (laten) leggen. De luchtvochtigheid moet tussen de 45% en 70% liggen. Daarom kan je het beste de luchtvochtigheid laten opmeten door een specialist. Wilt u bijvoorbeeld een vloer laten leggen maar is er recent cement gestort? Houd er dan rekening mee dat de droogtijd hiervan kan oplopen tot 2 maanden. De ondervloer moet ook volkomen vlak en egaal zijn, voordat u er een vloer op kunt leggen.

Mocht u ondanks deze uitleg nog vragen hebben over het leggen van een vloer. Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij van De Hout & Vloer specialist zijn gespecialiseerd hout en vloerinspiratie. Laat gerust een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*