5 redenen om een pvc vloer te laten leggen

PVC vloer leggen

Pvc vloeren worden steeds populairder, omdat de uitstraling en kwaliteit stukken beter is dan vroeger. Een pvc vloer wordt van verschillende lagen kunststof gemaakt en is nu bijna niet meer van ‘echt’ te onderscheiden. Er zit er voor iedereen wel wat tussen, omdat ze in iedere smaak en stijl gemaakt worden. Maar pvc heeft nog veel meer voordelen.

1. Onderhoudsvriendelijk

Omdat het oppervlak van een pvc vloer glad is, kan er geen vuil in komen. Het enige dat je hoeft te doen is stofzuigen en dweilen met water, waardoor de vloer zeer onderhoudsvriendelijk is. De vloer is ook heel sterk, sterker dan laminaat of vinyl. Er zit een goede slijtlaag op, hierdoor zal de vloer zeer lang meegaan.

2. Een pvc vloer is geluiddempend

In een appartement is een pvc vloer ideaal, omdat deze vloeren geluiddempend werken. Vooral in combinatie met een goede ondervloer zal dit goed werken. Zo komt u gemakkelijk aan de 10 dB demping die VvE’s vaak eisen. Je onderburen zullen je dankbaar zijn!

3. Geschikt voor vloerverwarming

Omdat pvc vloeren de temperatuur van de omgeving aannemen zonder schade te lijden, is het geen probleem om er vloerverwarming onder te leggen. Omdat de vloer relatief dun is, kan dit zelfs rendabeler zijn dan vloerverwarming onder een houten of stenen vloer. Ook zonder vloerverwarming is dit een fijne eigenschap. Je zal nooit koude voeten hebben!

4. Ideaal voor de keuken of badkamer

Pvc is niet poreus, hierdoor is het geen probleem dat de vloer nat wordt en kan je het eenvoudig schoonmaken. Dit is dus een ideaal materiaal om in keukens, badkamers en andere vochtige en vieze ruimtes te plaatsen. De vloer zal bijvoorbeeld niet kromtrekken van te veel vocht en het schoonmaken van de vloer is ook eenvoudig. Zo kunt u dus zelfs in de badkamer voor een ‘houten’ vloer gaan.

5. Gemakkelijk te vervangen

De vloer is zeer sterk en zal lang meegaan, maar het kan natuurlijk altijd dat er beschadigingen ontstaan. Mocht dit het geval zijn, is dit geen enkel probleem, omdat u heel eenvoudig een deel van de vloer kunt vervangen. Je kunt zelfs individuele stroken vervangen, dit doe je simpelweg door met een föhn hete lucht te blazen, zo haal je strook weg. Houd dus altijd wat extra stroken en lijm achter de hand zodat je dit soort dingen gemakkelijk zelf kunt verhelpen.

Wil je meer informatie over pvc vloeren of vloerinspiratie? Laat gerust een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*