Een bamboe vloer; 3 inspirerende voorbeelden

bamboe vloeren inspiratie

Elk jaar zien we nieuwe trends op het gebied van vloeren. Ook het komende jaar is dat niet anders. In 2019 zagen we dat het thema ‘natuur’ steeds vaker een plaats kreeg in het interieur. Deze trend zet zich ook in 2020 voort en wordt daarbij gecombineerd met een duurzame insteek. Dit maakt dat de bamboevloer dit jaar erg populair wordt. Wij zetten daarom 3 inspirerende voorbeelden op een rij!

1. Een bamboevloer in diverse kleuren

Bamboevloeren zijn altijd van een goede kwaliteit en doen daardoor zeker niet onder voor de traditionele houten vloeren. Bovendien worden deze vloeren van bamboe altijd bewerkt met een speciale beschermlaag. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer, ook wanneer deze veel belopen wordt, slijtvast blijft. U hoeft hem daardoor bijna niet te onderhouden. Nog een bijkomend voordeel is dat deze beschermlaag in diverse kleuren verkrijgbaar is. Daardoor kunt u een bamboevloer kiezen in een tint die perfect past bij uw interieur. Denk daarbij bijvoorbeeld aan grijs, natuurlijk bruin of zelfs mahonie rood. Er is ontzettend veel mogelijk.

2. Visgraat bamboevloeren

Bamboe is een ecologisch product en dat verklaart mede waarom de vloer het komende jaar naar verwachting ontzettend populair zal zijn. Steeds meer mensen vinden het immers belangrijk om duurzame producten aan te schaffen. Bamboe is een grassoort die al na vijf jaar oogstrijp is, daardoor is dit materiaal veel duurzamer dan hout. Bovendien zijn bamboevloeren zeer stabiel en kunnen ze op verschillende manieren gelegd worden. Zo is het mogelijk de vloer te leggen in een visgraatmotief. Dit motief, wat voorheen alleen op houten vloeren werd toegepast, maakt in 2020 een comeback. Een bamboevloer gelegd in een visgraatmotief is daarom dé vloer van 2020.

3. Combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming is tegenwoordig een volwaardig alternatief voor radiatoren en zeer populair. Niet vreemd, want het is ruimtebesparend, verbruikt minder energie en zorgt voor extra wooncomfort. Gelukkig kunt u de bamboevloer goed combineren met vloerverwarming. Bamboevloeren hebben namelijk als eigenschap dat ze niet snel uitzetten en ook nauwelijks krimpen. Hierdoor is een vloer van bamboe uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Wilt u meer informatie over de aanschaf van een bamboevloer? Dan kunnen wij u daarbij zeker helpen. Laat gerust een reactie achter of bekijk de andere artikelen over vloerinspiratie!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*