Is je trap versleten? Dit zijn de mogelijkheden

houten trap renoveren - Hout & Vloer Specialist

Wanneer uw trap verouderd is, dan hoeft er niet direct een nieuwe trap geplaatst te worden. U kunt uw versleten trap namelijk nieuw leven inblazen met een zogenaamde traprenovatie. In dit artikel vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden op het gebied van het laten opknappen van uw oude trap.

Versleten trap renoveren

Bij een versleten trap is een nieuwe trap niet nodig, want alleen het opnieuw laten bekleden van de traptreden geeft al een groot zichtbaar effect. En dat zonder dat daarbij enig hak- en/of breekwerk aan te pas is gekomen. Met zo’n traprenovatie krijgt deze een nieuwe uitstraling, past uw trap weer bij uw interieur en kan deze er vervolgens weer jaren tegenaan. Als hout en vloerspecialist kunt u bij ons terecht voor inspiratie over traprenovatie. Wij hebben jarenlange ervaring in het vakkundig renoveren van trappen, waardoor wij je kunnen voorzien van advies.

Opnieuw laten bekleden van de traptreden met hout of laminaat

Wanneer u uw oude trap door ons vakkundig laat renoveren, kunt u kiezen uit hout of laminaat. Gaat u voor die eerste, dan kiest u voor een warme en ecologische uitstraling. Gaat u voor een trapbekleding van laminaat, dan kiest u voor een onderhoudsvriendelijke en slijtvaste trapbekleding. Echter, de verschillen tussen beiden zijn nihil, waardoor het eigenlijk niet uitmaakt of u kiest voor hout of laminaat. Is een houten trapbekleding meer uw smaak? Of past een laminaten trapbekleding beter bij uw interieur?

Tapis trapbekleding

Wanneer je jouw versleten trap wil laten renoveren, kan je kiezen voor een traprenovatie met bijvoorbeeld tapis trapbekleding. Tapis is een kwalitatief hoogwaardige trapbekleding, waarbij de traptreden op ambachtelijke wijze worden voorzien van hardhouten stroken. Deze worden eerst gelijmd en genageld op de bestaande traptreden. Daarna worden de hardhouten stroken geschuurd, gestopt en afgewerkt in een vorm die u wenst. Hierbij is alles mogelijk!

Andere mogelijkheden op het gebied van traprenovatie

Naast een houten of laminaten trapbekleding, kan uw trap ook worden voorzien van overzettreden in diverse afwerkingen en kleuren passend bij de huidige stijl van uw interieur. Of u kunt ervoor kiezen LED-verlichting in uw trap te laten plaatsen, voor sfeerverlichting ’s avonds of voor een klein beetje licht ’s nachts. Een andere mogelijkheid is om uw gerenoveerde trap – ten behoeve van uw veiligheid – te laten voorzien van rubberen antislip strips om zo uitglijden te voorkomen.

Wil je meer vloerinspiratie of houtinspiratie? Laat gerust een reactie achter of bekijk de andere artikelen ook eens!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*