Jouw houten vloeren renoveren? Wij nemen je mee!

Een houten vloer renoveren

Ben je van mening dat jouw houten vloer zijn beste tijd gehad heeft? Goed nieuws, je hoeft zeker niet direct een nieuwe vloer aan te schaffen. Je kunt de bestaande vloer namelijk renoveren. We leggen je uit wat je daarvoor moet doen!

Aanhelen

Houten vloeren zijn een prachtig natuurproduct. Dit betekent echter wel dat deze vloeren er niet altijd exact hetzelfde uit zullen blijven zien. Ze zijn immers onderhevig aan invloeden van buitenaf. Uiteraard zullen houten vloeren beschadigingen en groeven oplopen door veelvuldig gebruik. Daarnaast kunnen deze vloeren verkleuren, doordat ze worden blootgesteld aan (zon-) licht.

De meeste houten vloeren lopen schade op door normaal gebruik. Het is echter ook mogelijk dat jouw vloer grote schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld tijdens een ingrijpende verbouwing. In dat geval is het aanhelen van de vloer vaak noodzakelijk. Hierbij worden stukken van de vloer vervangen die niet meer te redden zijn of die simpelweg ontbreken, zonder dat dit zichtbaar is. Het nieuwe hout wordt ingetand waardoor de nieuwe en oude stukken naadloos in elkaar overlopen.

Het schuren van uw houten vloer

Na het eventueel aanhelen van de vloer dient de gehele vloer, inclusief de nieuwe stukken, geschuurd te worden. Dit is een tijdrovende, specialistische klus die je beter niet zelf kunt uitvoeren. Specialisten beschikken over de juiste apparatuur om jouw houten vloer professioneel te schuren. Bovendien werken ze vaak uitsluitend met zeer deskundige werknemers die de nodige ervaring hebben.

Een beschermlaag aanbrengen

Om jouw houten vloer weer als nieuw te laten lijken brengen vloerspecialisten na het schuren een speciale beschermlaag aan. Met deze beschermlaag kan het optimale resultaat bereikt worden. Je kunt namelijk kiezen uit diverse olie- en laksoorten, waardoor je zelf grotendeels kunt beïnvloeden hoe het eindresultaat eruit gaat zien. In dit stadium worden eventueel ook de plinten en deklijsten vervangen. Ook daarbij kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen.

Onderhoud

Na het aanhelen, schuren en het aanbrengen van de beschermlaag, beschik je weer over een houten vloer waarop je trots kan zijn. Bovendien heb je een duurzame keuze gemaakt, door de oude vloer te hebben hersteld en geen nieuwe vloer te hebben aangeschaft. Om zo lang mogelijk van jouw gerenoveerde vloer te kunnen genieten, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Maak daarom gebruik van professionele onderhoudsmiddelen en laat de vloer periodiek onderhouden door een specialist.

Wil je graag meer informatie? Laat gerust een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*