Een traditionele houten vloer laten leggen; dit zijn de mogelijkheden

Houten traditionele vloer leggen

Een houten vloer zorgt altijd voor een warme sfeer in huis. Houten vloeren zijn daarnaast geschikt om in combinatie met vloerverwarming te leggen. Ook zijn er diverse type houten vloeren en kunnen ze in allerlei patronen geplaatst worden. Zo is er altijd wel een houten vloer die bij jouw stijl past. Ben je overtuigt en wil je een traditionele houten vloer leggen? Dit zijn de mogelijkheden!

1. Een houten vloer met brede planken

Wie een gevoel van ruimte wil creëren in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer, kiest voor een houten vloer bestaande uit brede planken. De brede, robuuste planken geven de kamer een bijzonder en krachtig karakter. Deze vloeren zijn niet alleen geschikt voor grote ruimtes; juist ook in kleine ruimtes kunnen vloeren met brede planken gelegd worden. Hierdoor lijkt de kamer optisch groter. Bovendien zijn de vloeren snel gelegd en gebruiksklaar. Meestal zijn ze in de fabriek namelijk al volledig afgewerkt, waardoor je ze na plaatsing direct kunt gebruiken. De brede planken kunnen in vele variaties en afwerkingen geleverd worden. Er is dus altijd een vloer die perfect past bij de stijl van jouw huis

2. Kies voor een visgraatmotief

Wil je geen stoere, maar een meer traditionele en klassieke houten vloer? Kies dan voor een authentieke visgraatvloer. Deze vloeren zijn volledig aan te passen aan jouw stijl en smaak. Bijvoorbeeld met betrekking tot de houtsoort, breedte en de afwerking met of zonder bies. Wanner je kiest voor  houten planken met een eiken toplaag, kunnen deze bovendien op een bijzondere manier worden bewerkt. Denk aan kleuren, verouderen en roken voor een nostalgische look. Visgraatvloeren hebben daarnaast een lage warmteweerstand, waardoor je ze perfect kunt combineren met vloerverwarming of –verkoeling.

3. Verouderde traditionele houten vloeren

Onze verouderde vloeren passen geweldig in een vintage of juist industrieel interieur. De vloer wordt bewust beschadig door het parket te trommelen en/of te kastijen. Vervolgens wordt de eikenhouten vloer zo bewerkt dat hij daadwerkelijk vintage lijkt. Net als bij alle andere houten vloeren zijn ook bij verouderde traditionele vloeren diverse patronen mogelijk. Wilt u de vloer combineren met vloerkoeling of vloerverwarming? Deze vloeren lenen zich daar uitstekend voor!

Wil je meer informatie over hout of vloeren? Laat gerust een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*