5 inspirerende PVC vloeren

PVC vloer inspiraties

Bent u toe aan een nieuwe vloer en denkt u aan een PVC vloer, maar bent u nog niet helemaal overtuigd? PVC vloeren zijn makkelijk te onderhouden en beschikbaar in vele dessins. Laat u inspireren door dit artikel.

1. Houtdessin met een natuurgetrouwe uitstraling

De natuurlijke charme van een echte houten vloer met structuur, reliëf en een natuurgetrouwe uitstraling. Maar dan met de praktische voordelen van een PVC vloer. De verschillende authentieke houtstructuren staan niet mis in een landelijk interieur.

2. PVC vloer met de look van natuursteen

Dit is hét alternatief voor natuurstenen vloertegels. PVC vloeren met natuursteenlook zijn tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van echte tegelvloeren. Dit heeft te maken met de kenmerkende patronen en kleuren die overeenkomen met echte natuurstenen vloeren. Omdat een PVC vloer bovendien zeer hygiënisch is en een lichtverende eigenschap heeft, is het ook zeer geschikt voor een huishouden met kleine kinderen terwijl u toch de sfeer van een natuurstenen vloer heeft.

3. Betonlook PVC vloer

De betonlook is op dit moment een van de grootste trends op interieurgebied en is allang niet meer voorbehouden aan fabriekshallen en bedrijfspanden. De betonlook PVC vloer is nauwelijks van een echte betonvloer te onderscheiden met daarbij de voordelen van PVC, namelijk:

  • Duurzaam en slijtvast
  • Geluiddempend
  • Makkelijk te onderhouden
  • Vochtbestendig
  • Goed te combineren met vloerverwarming

4. Een Scandinavische PVC vloer

Een Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door een strak design, eenvoud, rust en natuurlijk ogende materialen. Kortom een moderne strakke inrichting die toch een warme uitstraling heeft. Een PVC vloer past hier perfect bij. Natuurlijke materialen als hout en beton doen het goed in een Scandinavisch interieur. Het grote voordeel van een PVC vloer is dat de look niet van beton of hout te onderscheiden is, terwijl de feel erg comfortabel en warm is. Zeker in combinatie met vloerverwarming. Kies voor een witte of lichte kleur, hierdoor oogt het interieur fris.

5. PVC vloer met visgraatmotief 

Heeft u altijd al gedroomd van een authentieke visgraatvloer? Er zijn tegenwoordig prachtige PVC vloeren met visgraatmotief op de markt die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Hierdoor heeft u de sfeer van een eikenhouten visgraatvloer met alle voordelen van een PVC vloer. Iedere verlijmde PVC vloer kan in principe in visgraatmotief gelegd worden. Het is echter aan te raden om te kiezen voor een vloer met stroken van visgraatformaat, zodat u die originele visgraat look krijgt. Het leggen van een visgraatvloer is echt specialistenwerk. U kunt met een gerust hart door onze specialisten de vloer laten leggen in een perfect visgraatmotief.

Wilt u graag meer inspiratie of een passend advies? Laat gerust een reactie achter en informeer ons over jouw wensen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*