Vloer op maat; waarom iedere ruimte uniek is

Voor iedere ruimte een vloer op maat

Heb je weleens stilgestaan bij de impact van vloeren op een ruimte? Niet alleen de kleur, maar ook het materiaal van de vloer is belangrijk voor de uitstraling van een ruimte. Daarbij moet ook worden gekeken naar wat praktisch is. Zo zijn houten vloeren niet geschikt voor in de badkamer en legt u waarschijnlijk geen tapijt in uw garage. Iedere ruimte is uniek en wij leggen je graag uit waarom.

Wat is handig?

Ook al heb je misschien de neiging om vooral te kijken naar wat je mooi vind, bij het zoeken van een vloer op maat is het vooral belangrijk te bedenken wat praktisch is. Je wilt in natte ruimtes bijvoorbeeld een vloer die niet glad wordt, maar ook een vloer die gemakkelijk te reinigen is. In de garage is het belangrijk om een vloer te leggen die weinig of geen vloeistof doorlaat en in uw woonkamer wil je een vloer die warmte uitstraalt. Een houten vloer wordt bij uitstek gebruikt in woonkamers. Door te kijken naar wat handig is, maak je al een eerste selectie in vloeren.

Wat is mooi?

Naast het praktisch nut, kijk je natuurlijk naar wat mooi is. Daarbij kun je verschillende zaken in het achterhoofd houden. Bijvoorbeeld de lengte van een ruimte. Heb je een tussenwoning of twee-onder-één-kapwoning? Dan heb je waarschijnlijk een lange, blinde muur op de benedenverdieping. Wil je de ruimte groter laten lijken? Dan kan je een houten vloer laten leggen die de naden in dezelfde richting als deze muur heeft. Wil je juist de lengte wat breken, dan kan je de vloer beter haaks op deze muur leggen.

Welke kleur?

In een ruimte met weinig licht, moet je rekening houden met de kleur van jouw vloer. Een donkere vloer kan de ruimte kleiner doen lijken. Ook is het belangrijk om rekening te houden met bijvoorbeeld de kleur van jouw meubels en je keuken. Natuurlijk is jouw eigen smaak ook belangrijk. Houd je van strak en modern? Dan is een gietvloer helemaal iets voor jou. Maar ben je meer van het romantische, landelijke type, dan is een houten vloer echt iets voor je. Wil je weten welke vloer op maat bij je past? Laat gerust een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*