De verschillende soorten houten vloeren en hun eigenschappen

Houten vloersoorten

Er zijn tal van houten vloeren om uit te kiezen, een definitieve keuze maken kan dus knap lastig zijn. Houten vloeren zijn er in verschillende kleuren, afwerkingen en prijsklassen. In dit artikel geven we u een korte uitleg over de soorten houten vloeren en hun eigenschappen.

Soorten houten vloeren

Houten vloeren zijn er in alle maten, kleuren, texturen, prints en prijsklassen. Een keuze maken tussen deze soorten is niet zo snel gedaan. De soort houten vloer die u kiest hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de kamer, bestemming (woonkamer, badkamer, werkkamer et cetera) en welke stijl u wilt doorvoeren in huis.

Houten vloeren zijn in de volgende typen te onderscheiden: massief houten vloeren, lamelparket en tapis parket. Binnen deze drie soorten vloeren zijn er diverse formaten en soorten verkrijgbaar. Denk hierbij onder andere aan de eiken houten vloer, de outdoor houten vloer, de visgraat en een parketvloer. De uitstraling en vloerkleur is bepalend voor de stijl van uw huis, denk hierover dan ook goed na en overweeg meerdere alternatieven. Daarnaast kunt u ook ten alle tijden advies inwinnen en u laten informeren over het onderhoud en de prijs van de verschillende vloeren.

Eigenschappen houten vloeren

Hout is een natuurproduct en op zijn mooist als deze zo min mogelijk is bewerkt, zo ook voor een vloer. De nerven en kleur van houten vloeren stralen levendigheid uit en geven een kamer veel karakter mee. Het geluid is toch wel de meest karakteristieke eigenschap van hout. Dit straalt namelijk een bepaalde sfeer uit en is een eigenschap die andere soorten vloeren niet bevatten. Omdat hout een natuurproduct is, zijn er nooit twee stukken identiek aan elkaar en dat maakt iedere houten vloer identiek.

Tevens brengen houten vloeren veel sfeer en warmte in huis en is het een erg hygiënische vloersoort. Houten vloeren zijn eenvoudig schoon te houden en vereisen niet veel onderhoud. Ook is het erg gemakkelijk om een houten vloeren zelf te leggen. Natuurlijk blijft de keuze aan u en kunt u de vloer ook ten alle tijden laten leggen door een specialist. Houten vloeren zijn duurzaam en gaan lange tijd mee. Een laatste eigenschap is het tijdloze aspect van een houten vloer. Door de grote verscheidenheid aan kleuren en structuren kunt u alle kanten op!

Heeft u nog vragen over de soorten houten vloeren en de eigenschappen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u op weg naar de juiste keuze!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*