Op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis? Bekijk de mogelijkheden!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je huidige of nieuwe woning? Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden. Misschien kies je wel voor een visgraatvloer of een laminaat vloer? Dit hangt af van jouw wensen en voorkeuren. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe vloer voor in huis? Lees in dit artikel onze tips voor het leggen van een nieuwe vloer.

Waarom een nieuwe vloer?

Er zijn verschillende redenen waarom je een nieuwe vloer in huis legt. Zo is je huidige vloer misschien wel erg beschadigd, of ben je gewoon toe aan een nieuwe look in je huis. Ga je binnenkort een nieuwe vloer leggen? Houd er dan rekening mee dat de vloer moet acclimatiseren. Dit houdt in dat het materiaal van de vloer went aan het klimaat in huis. De vloer krimpt, of zet misschien juist uit.

Heb je hulp nodig bij het zoeken van de geschikte vloer voor jouw huis? Schakel dan een vloerspecialist in. Een vloerspecialist kan je advies geven op basis van jouw unieke situatie.

Visgraatvloer

Deze vloer is al een lange tijd erg populair. Voorheen zag je deze vloer vooral in oudere huizen, maar tegenwoordig zie je deze combinatie ook met moderne en industriële stijlen. Deze vloer wordt gezien als tijdloos en heeft een chique uitstraling. Een visgraatvloer is lastig te leggen, dus schakel zeker een vloerspecialist in.

Laminaat

Veel mensen kiezen bij een nieuwe vloer voor laminaat. Dat is niet gek, want laminaat is erg praktisch en stijlvol. Het is een goed alternatief voor een houten vloer, die vaak veel duurder is. Laminaat is erg makkelijk te leggen. Je kunt er daarom in dit geval ook voor kiezen de vloer zelf te leggen. Wil je liever dat iemand het perfect legt? Schakel dan een professional in die jou kan helpen. Leuk weetje: visgraatvloeren zijn ook verkrijgbaar in een laminaat variant!

Keramische tegels

Keramische tegels zie je ook steeds vaker terug in interieurs. Dit komt omdat deze vloer erg mooi te combineren is met houten meubels. Er zijn veel verschillende tinten, waardoor je het makkelijk aanpast aan jouw stijl. Ook zijn keramische tegels ideaal voor vloerverwarming, dus reken maar op warme voetjes! Tegels zijn daarnaast erg milieuvriendelijk. Ze kunnen namelijk als bouwafval worden verwijderd. De natuurlijke onderdelen van tegels zijn onbeperkt aanwezig in de natuur.

Ga jij binnenkort een nieuwe vloer leggen? Schakel dan een vloerspecialist in voor hulp en advies. We wensen je vast veel plezier met je nieuwe vloer!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*