Vloerisolatie, waarom het niet mag worden onderschat

vloerisolatie

Voor een woning geldt uiteraard dat ze bestaat uit tal van verschillende onderdelen. Voor verschillende van deze onderdelen geldt dat ze er bekend om staan heel wat warmteverlies in de hand te werken. Dat geldt onder meer voor de vloer van je woning. Wat deze vloer betreft geldt in het merendeel van de gevallen vandaag de dag dan ook dat ze niet is geïsoleerd. In het verleden was dat geen probleem, maar tegenwoordig wil dat wel eens een compleet ander verhaal zijn. Wanneer je graag verzekerd wil zijn van de best mogelijke isolatiewaarde voor je woning is het altijd de moeite waard om ervoor te kiezen om vloerisolatie te laten plaatsen. Wat je over dit type isolatie nu precies moet weten laten we je zeer graag ontdekken met de onderstaande informatie. 

Hoe kan je vloerisolatie realiseren in je woning?

De kans is ontzettend groot dat je op deze pagina bent aangekomen omdat je zelf ook interesse hebt in het laten plaatsen van vloerisolatie. Wanneer dat het geval is het niet meer dan logisch dat je rekening zal willen houden met tal van verschillende factoren. Om te beginnen is het zo dat voor dit type isolatie geldt dat er een keuze kan worden gemaakt tussen verschillende soorten materialen: 

  • Gespoten PUR;
  • Isolatieplaten;
  • Isolatiechape;
  • Isolatiedekens;

Ben je van plan om je vloer te laten isoleren? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de vakman je naar alle waarschijnlijkheid graag zal adviseren over wat nu precies de meest interessante keuze is voor jouw situatie. Bovendien is het zeker vanzelfsprekend dat er hierbij ook rekening dient te worden gehouden met de vereiste dikte van het isolatiemateriaal. Finaal hoeft het helemaal niet te verbazen dat je tevens ook een goed beeld zal willen hebben van de kosten die eraan verbonden zijn. 

Hoeveel kost het laten plaatsen van vloerisolatie?

Als je vloerisolatie wenst te laten plaatsen in je huis spreekt het voor zich dat je daarbij een keuze zal moeten maken tussen de eerder genoemde isolatiematerialen. Voor al deze verschillende materialen geldt dat ze over hun eigen, specifieke kostprijs beschikken. De voordeligste optie waar je voor kan kiezen zijn zogenaamde vloerisolatieplaten. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat dergelijke platen behoorlijk wat ruimte vereisen. Ook gespoten PUR blijkt tegenwoordig razend populair te zijn. De gemiddelde kostprijs voor het laten plaatsen van vloerisolatie is in de praktijk in ieder geval gelegen tussen de 15 en 50 euro per vierkante meter. 

Hoe druk je de kosten van je vloerisolatie?

Vloerisolatie laten plaatsen brengt in de praktijk duidelijk heel wat interessante voordelen met zich mee. Dit gezegd hebbende wordt de terugverdientijd altijd sterk beïnvloed door de prijs die je zelf voor het isolatiemateriaal gaat betalen. Omwille van deze reden is het altijd een aanrader om even te controleren welke aanbieder je de beste prijs weet te bieden. Bovendien is het ook altijd het interessantst om de volledige oppervlakte waar je isolatie bij wenst aan te brengen in één keer te isoleren. Op deze manier kan de prijs per vierkante meter namelijk zoveel mogelijk binnen de perken worden gehouden. Hoe dan ook, als je vloer nog niet geïsoleerd is, is het dus zeker en vast de moeite waard om ervoor te kiezen om isolatie toe te passen. Zoveel is zeker. Bekijk ook eens wat bodemisolatie voor jou kan betekenen. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*